Cele mai interesante jocuri sportive

Sportul este una dintre activităţile cele mai populare de petrecere a timpului liber şi multe dintre persoanele care practică sport sau urmăresc programe sportive la TV sau pe Internet ar putea, de asemenea, să se distreze de minune jucând jocuri video cu tematică sportivă. De aceea, ne-am gândit că ar fi utilă o listă cu cele mai interesante jocuri sportive disponibile pe piaţă.

Având în vedere că fotbalul este cel mai vizionat sport din lume, nu e de mirare că cele mai multe jocuri sportive se axează pe “sportul rege”. FIFA şi Pro Evolution Soccer sunt cele mai cunoscute dintre acestea. Există totuşi şi jocuri video cu baschet, precum NBA Live, rugby (Madden NFL), arte marţiale (UFC) şi golf (The Golf Club). Vom detalia fiecare din aceste jocuri mai jos.

FIFA

FIFA este o serie de jocuri video cu fotbal lansată de EA Sports, un brand al Electronic Arts. Primul joc din această serie a fost lansat pe piaţă în anul 1993 şi de atunci câte un nou joc ne este oferit în fiecare an, de obicei cu grafică îmbunătăţită, noi echipe cu licenţă şi funcţii noi.

Acesta este primul joc din lume care a primit licenţă oficială de la FIFA, este disponibil în 18 limbi şi se vinde în 51 de ţări. De asemenea, până în anul 2018, s-au vândut mai mult de 260 de milioane de copii ale jocului în întreaga lume.

Pro Evolution Soccer

PES, jocul lansat de Konami în 2001, este de asemenea o franciză de succes cu tematică de fotbal şi este competitor direct al jocului FIFA. De obicei, e lansat întâi în Japonia sub numele de Winning Eleven şi apoi în SUA şi restul lumii. Seria PES se vinde în 48 de țări de pe glob şi este, de asemenea, printre cele mai bine vândute francize de jocuri, însă vânzările nu sunt nici pe departe la fel de mari ca cele înregistrate de FIFA (doar 70 de milioane de copii).

NBA Live

NBA Live este un joc de baschet tip simulator creat de EA Sports care se lansează anual şi este disponibil pentru consolele Xbox One şi PlayStation 4. Primul joc din serie a ieşit în anul 1994, iar de atunci EA a îmbunătăţit constant franciza cu motoare grafice updatate, jucători noi şi mai mult realism.

Madden NFL

Fanii jocului de rugby se pot bucura de cea mai autentică experienţă NFL într-un joc video de excepţie. Îşi pot alege echipa preferată şi intra direct în competiţie împotriva altor jucători într-un gameplay dinamic şi antrenant. 

UFC

UFC este un joc de lupte marţiale mixte pentru gamerii pasionaţi de acest sport. Include animaţii realiste şi asemănări uluitoare cu luptătorii din viaţa reală, oferind astfel o experienţă autentică.

The Golf Club

Jucătorii de golf care vor să încerce acest sport în lumea virtuală vor fi încântaţi de funcţiile pe care le oferă seria The Golf Club.  Creat de HB Studios pentru PlayStation 4, Microsoft Windows şi Xbox One, jocul permite crearea propriului teren de golf pe care îl poţi distribui online cu alţi jucători. O mulţime de funcţii interesante fac acest joc o opţiune excelentă pentru împătimiţii golfului.

Leave a Comment